Kedves idelátogató!

Elég régen volt megbotránkoztató bejegyzésünk, de most szintén valami biztosítékot vert ki nálunk...

 

A felvezető történet: 

 

A Fradi stadionban debütálhat a hazai sportpályákon a magyar fejlesztésű vénaszkenneres azonosítás, amelynek megalkotója a Széchenyi Tőkealap egyik portfóliócége, az Agorix Kft. által fémjelzett cégcsoport. A vénaszenzor használatával történő személyazonosítás világszinten is a legfejlettebb technológiát képviseli. Mivel a tenyér vénahálózata minden személynél egyedi, a szkenner 5 millió referenciapont vizsgálatával egyértelműen képes azonosítani kilétünket. Ez a technológiai megoldás Magyarországon elsőként a NIH-nél került felhasználásra, de a technológia a sportrendezvényekre való beléptetésekre is alkalmas. A Fradi stadion új beléptető rendszere jó referencia nagy európai stadionok üzemeltetői felé is, felhasználására az előzetes tárgyalások már meg is kezdődtek.

 

A sport, vagy tömegrendezvények a látogatók magas száma és gyors kezelése miatt biztonsági szempontból mindenképpen egy kiemelt területet jelentenek a személyazonosításra használt informatikai rendszerek számára. A gyors beléptetés és korszerű technológiák alkalmazása a rendezvények biztonságát növeli. A nyugat-európai stadionok és sportcsarnokok közönsége már számos éve, csak bizonyos azonosító adatok megadását követően vásárolhat belépőjegyet, vagy bérletet egy-egy rendezvényre, így ezekben az országokban az azonosíthatóság eddig sem volt kérdés, a Fradi stadionban alkalmazott módszer azonban még ezekhez képest is új megoldást jelent majd.

 

 

Kubatov hajthatatlan, pedig a vénaszkenner avatója nem volt zökkenőmentes

 

Kubatov Gábor a Facebookon védte meg a Ferencváros vívmányait, pedig az első meccsen nem minden alakult hiba nélkül.

 

A Ferencváros labdarúgócsapata első hazai bajnokiját játszotta vasárnap a Groupama Arénában, a Nyíregyháza elleni bajnokit 12 ezren látták a helyszínen. A szám annak fényében kimondottan magas, hogy a Fradi hazai meccseit továbbra is bojkottálják az ultrák, akik a stadionnal együtt bevezetett új beléptetési rendszer ellen tiltakoznak elsősorban.

A zöld-fehérek stadionjába egy véna szkenner használatával lehet bejutni, ezt utasították el a drukkerek.

Kubatov Gábor ugyanakkor hétfőn a Facebookon védte az újításokat, kijelentve, hogy minden marad úgy, ahogy azt előre kitalálták. A szurkolók egy része szerint hiába a 12 ezer néző, ha nem volt hangulat, ráadásul a lelátón VIP-szektornak elkerített rész kongott az ürességtől, az emelt belépő díjak elriasztották a szurkolókat. 

 

A szervezett szurkolói csoportok demonstrálnak, és bojkottálják a meccseket. Véleményünk szerint teljesen jogosan, hiszen Európa szerte egyedülálló biometrikus igazoltatás szükségeltetik, egy lássuk be nem túl színvonalas magyar NB1-es mérkőzés megtekintéséhez. A kialakult helyzetről több magyar szurkolókkal foglalkozó portál is foglalkozik. Több olyan csoport jött létre, akik a szkenner ellen tüntettek nem egy esetben. Ezek közül kiemelkedő a SZURKOLÓK SZEMÉLYISÉGI JOGOK NÉLKÜL mozgalom, akik több olyan  demonstrációt szerveztek, amiben felhívják a figyelmet, a rossz irányba haladó magyar futballkultúrára. Az MLSZ és a Ferencvárosi Torna Club vezetősége semmit sem tesznek, annak érdelében, hogy kompromisszumot kössenek a szervezett szurkolói csoportokkal. Sőt, az egyik demonstráció alkalmával a petíciót sem voltak hajlandóak átvenni mondvacsinált ürügyre hivatkozva. A szervezett szurkoló csoportokat megpróbálják teljesen ellehetetleníteni mindennemű próbálkozástól, és a vezetőség csak azt hajtogatja, hogy a szkenner marad. Ezért a szurkolók is kint maradnak a stadionból. 

 

 

 

Közben bevezetésre került a szurkolói kártya is országszerte, amit a Magyar Labdarúgó Szövetség bocsájtott ki. Minden klubnak kötelező számon tartania a szurkolóit, szimpatizánsait, és ehhez néhány személyes adat megadása után hozzá is jut a meccsre látogató állampolgár, és csak ezzel a kártyával vásárolhatja meg a jegyét a mérkőzésre. Ezt a kártyát országosan elítélik, és mihaszna dolognak tartják, na most ebből adódóan volt egy országos megmozdulás, amikor 16 csapat szimpatizánsai nem látogattak ki a mérkőzésre, tudatva ezzel, hogy nem kell a kártya! 

 

Nyilatkozatot készített az "Ultrasliberi.hu" a SZSZJN mozgalom egyik vezetőjével, amit itt olvashatnak: 

Kattintson IDE

 

 

EGY LEVÉL AMI PONTOSAN TÜKRÖZI, HOGY KUBATOV GÁBOR, ÉS TÁRSAI HOGYAN TETTÉK TÖNKRE TÖBB EZER CSALÁD ÉLETÉT A TENYÉRSZKENNERREL. És hogyan vették el a szenvedélyt az igazi Ferencváros szurkolóktól, akik hóban-fagyban, NB2-ben kitartottak a Ferencváros mellett. 

 

A Capo facebookon válaszolt kubatovnak! Íme..

 

 

Elnök úr, kedves Gábor!

Ugyan az elmúlt időben az asztal mellett folytattunk eszmecserét, de manapság jobban dívik tényleg mindent a Facebookon megvitatni. Tudom-tudom ez szerinted nagyon jó, mutassunk még egy elnököt aki....blablabla.

Okosan rájöttél, hogy ez a te tereped (na meg a telefonos/emailes felmérések-listák), csak legyünk már őszinték, internetes felületen képtelenség reprezentatív képet festeni a magyar, azon belül is a ferencvárosi szurkolói életről. Szóval itt ellavírozhatsz egy darabig, de a valóság innen egészen távol áll.

Tudom megbíztál bennünk, átvertünk, megloptuk a klubbot, illetve a büntetésekkel megkárosítottuk stb stb.... 
DE!
Az a hír járja, hogy az újpest meccs egészstadionos tüzezésétől kezdve, minden egyes begyújtott görögtűzről, füstről TUDTÁL, Te és az összes illetékes! 
A lelátón kifeszített kiírásokról minden egyes esetben, te illetve az illetékes személyek TUDTAK! Igen, mint ahogyan az összes többinél a CSATÁRYS kiírásnál is a bevett gyakorlatot lett követve. 
Tudom igazán kínos ez neked, mivel elmondtad nem akarsz magyarázkodni az izraeli nagykövetnek telefonon
.
Jöttek a büntetések sorba. Mi jeleztük, fel kellene lépni együtt egységesen az MLSZ túlzó büntetési tételei ellen, álljunk ki végre együtt a Ferencváros érdekeiért. Te ezt megtagadtad és jött az állandó válasz „Menjetek tüntetni a Csányi házához”…

Épült szépen az új stadion.
Az egyeztetések alkalmával közös „grundfoci” nyitómeccsről beszéltünk, a tábor helyéről, előénekesi állványról, kihangosításról. Aztán nagy csend lett, jöttek a „pletykák”, majd a rideg valóság, a szkenner.
A legutolsó beszélgetésünkről kijövet még a liftbe sem szálltunk be, már az előre megírt kész közleményeteket olvashattuk a hivatalos oldalon, azóta nem kommunikálunk.
Volt egy cselzi nyitómeccs, ami rideg műanyag kabaréra sikerült, tudod ezt Te is, biztosan hallottad, ahogyan kifütyül a közönség. Volt egy bajnoki rajt, ahol a szezon eddigi nézőcsúcsa volt… Könyörgöm az első meccs volt a bajnokságban, mégis kit lehetett volna lekörözni? A lelátói hangulatról nem is beszélek, a tv-ből, helyszíni felvételekből, jelenlévők véleményéből táplálkozva is el tudom mondani, hogy egy forintot nem ért. Bár tényleg kiváló a stadion akusztikája, jól hallhatóak még a maroknyi ellentáborok is. Az Újváros meccsen tovább csökkent a nézőszám, romlott a hangulat. Hiába az új bkőzép drapi, amit legyártattatok, lényegtelen az is ki teszi ki, mindenki érzi és tudja, hogy SEMMI KÖZE a valódi ferencvárosi B-Középhez. Ma örökrangadót játszunk, az egész nap, a körülmények magukért beszélnek, felesleges is írnom bármit. Mondjuk kíváncsi leszek most ki fog a bentlévőkre szólni, ha majd „indul a vonat”.
Az elégedetlenség egyre csak nő és nő. 
Jöhetsz itt számokkal meg kimutatásokkal, listákkal... Tudom ebben te vagy az országban a legjobb, elmondtad. Viszont a világ nem csak számokból áll akármennyire is szeretné a magadfajta.

Kitiltottál engem és néhány(?) társam a Ferencváros minden egyes mérkőzéséről. Milyen alapon? Nem volt érvényes belépőm a 13/14-es szezonra? Biztos vagy te ebben Gábor? Gondolod, hogy „beszöktem” minden egyes meccsre? A biztonsági szolgálat ne kért volna tőlem belépőt? Kétlem, akkor ugyebár az Ő mulasztásukról lenne szó, erről pedig sehol sem olvasni. Esetleg lehetséges, hogy be lehetett jutni a Ferencváros mérkőzéseire érvényes belépővel „anonim” módon?!
Nem számít, a megfelelő helyen majd bebizonyítom az igazamat! 

Egyébként az általad kiadott ingyenjegyek/bérletek nem károsítják meg a klubot? Vagy ezt Te döntöd el ki a károkozó és ki az aki megérdemli?

A kitiltásokkal akarod elősegíteni azt, hogy bent legyünk újra a stadionban, legyen újra Tábor? Szerinted a társaim nélkülem/nélkülünk be fognak menni a stadionba? 
Meddig játszod még a képmutató játékodat? Legalább legyen benned annyi, mondd ki nincs szükséged ránk. 
„Új stadion, új tábor” ezek is a te szavaid. 
Sok elnök, klubvezető, politikus hitte már, hogy elmozdíthatatlan. Mára már egyik sincsen sehol sem, de Mi még mindig itt vagyunk.

Nem akarlak megsérteni, ezért csak a Te szavaiddal üzennék neked így végezetül, amiket egy bizonyos beszélgetésünk alkalmával egyik társunknak címeztél...
"A büdös picsába elmész, Baszdmeg!"

 

Forrás: ultrasliberi.hu, fradimob.hu, ullui129.hu. 

A bejegyzés trackback címe:

https://mifolyikittt.blog.hu/api/trackback/id/tr86864567

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása